Ga naar de inhoud

Vooronderzoek ontplofbare oorlogsresten

Een uitgebreid bureauonderzoek, om te bepalen of binnen een afgebakend gebied een aantoonbaar verhoogde kans bestaat op de aanwezigheid van eventueel achtergebleven ontplofbare oorlogsresten in de (water)bodem. De doelstelling en de te volgen werkwijze voor een vooronderzoek zijn in het CS-VROO als volgt omschreven: 

Het vooronderzoek ontplofbare oorlogsresten heeft tot doel om te beoordelen of er binnen een bepaald gebied sprake is van concrete aanwijzingen van de aanwezigheid van ontplofbare oorlogsresten, en indien deze concrete aanwijzingen er zijn, om het verdachte gebied af te bakenen. 

  • Het uitgangspunt van deze studie is het verkrijgen van een, door middel van het verzamelen en verwerken van relevant (historisch) feitenmateriaal, gefundeerd antwoord op de volgende kernvragen: 

Is het onderzoeksgebied of zijn delen hiervan betrokken geweest bij oorlogshandelingen en is er daardoor sprake van een verhoogd risico op het aantreffen van Ontplofbare Oorlogsresten, oftewel van verdacht gebied? In dit geval wordt gesproken over herleidbare en te verifiëren indicaties. 

Indien er sprake is van verdacht gebied wat is dan de te verwachten hoofdsoort, de subsoort, het kaliber / de gewichtsklasse, de nationaliteit en de verschijningsvorm van de mogelijk aanwezige ontplofbare oorlogsresten en voor de hoofdsoort afwerpmunitie: tevens het type ontstekingsinrichtingen en het verwachte aantal. 

ontplofbare oorlogsresten onderzoek
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam